Будь-яка кухонна техніка потребує спеціального догляду після використання. Особливо це стосується мультиварок, адже переважна більшість господинь щоденно готує страви з їх допомогою.
Залишки страв і волога — головні вороги мультиварних пристроїв. На думку львівських майстрів, що працюють в сервісній компанії «Контакт», експлуатаційна придатність та довговічність приладу напряму залежить не стільки від умов його використання, скільки від правильного догляду за ним.
Конструкція мультиварки умовно складається з двох частин — зовнішньої та внутрішньої. До зовнішньої відносять елементи, які можна від’єднувати, витягати і мити: чашу, кришку, вологозбірник, паровий клапан.
Внутрішню частину складають елементи, які забезпечують функціональність техніки і тому їх не варто зачіпати. Це — нагрівальний пристрій, мікросхеми та дроти живлення.
Знімні деталі мультиварки потрібно від’єднувати перед кожним миттям. Перший раз це роблять одразу після придбання приладу, щоб очистити поверхню від заводських забруднень та запахів.
Надалі необхідно мити мультиварку після кожного приготування їжі. Часточки продуктів, що залишились на поверхні чаші, можуть не тільки змінити смак страв при подальшому користуванні, але й знизити якість її покриття. Важливо пам’ятати, що:
Навіть найменша крапля вологи, що потрапила у внутрішню частину пристрою може стати причиною зламу. Залишаючись невидимою, волога поступово роз’їдає контакти мікросхем і призводить до їх повного виходу з ладу.
Якщо при експлуатації мультиварки виникли сторонні запахи, або прилад не працює належним чином, необхідно звернутись до фахівців. Усунути будь-які несправності допоможуть майстри компанії «Контакт».
Ви володієте цікавішою інформацією на тему, радо розмістимо її на ресурсі,