Таке м’ясо виробляють у біореакторах без забою тварин
Влада Сінгапуру надала дозвіл американському стартапу Eat Just на продаж вирощеної в лабораторії курки, таким чином місто-держава стало першим у світі, де будуть реалізовувати
культивоване м’ясо. Про це повідомляє CNN, передає Д-НК.
Згідно з повідомленням, продукт був схвалений Сінгапурським агентством з харчових продуктів як інгредієнт курячих байтсів (шматки курки, обсмажені в клярі з борошна, — ред.).
За словами генерального директора Eat Just Джоша Тетріка, таке м’ясо буде за ціною як курка преміум-класу. Новий продукт створюють в біореакторі — апараті, в якому відбувається біологічна реакція або зміна.
Як зазначається, штучне м’ясо будуть продавати під торговою маркою GOOD Meat. Продукт має високий вміст білка і є багатим джерелом мінеральних речовин.
Наразі компанія має виробничі центри в Сінгапурі та Північній Каліфорнії, а дозвіл на продаж лише в Сінгапурі, але сподівається розширити торгівлю культивованим м’ясом, зокрема яловичиною, в США та Західній Європі.