Беззаперечно, сушений перець – лідер серед прянощів, які використовують як професійні повари, так і люди, які готують вдома.
Виробники пропонують безліч видів спецій, приправ і прянощів – як же обрати найкращі, особливо якщо йде мова про HoReCa? Звертайте увагу на те, який асортимент продукції пропонує виробник, скільки років цей виробник працює на ринку. Уважно дивіться, як запакована продукція, який має зовнішній вигляд та смакові властивості. Якісний чорний та червоний перець, суміші спецій, різноманітні приправи для HoReCa ви можете знайти в інтернет-магазині lubystok.shop. Детальніше розповімо про види перців, їх користь та про особливості їх використання у кулінарії.
До найпопулярніших видів сушених перців, які використовують у кулінарії, відносяться:
- чорний;
- духмяний;
- червоний;
- білий;
- рожевий;
- зелений.
Чорний та духмяний перець
Пряність № 1 – це чорний перець, тому про його особливості, користь та додавання до страв поговоримо у першу чергу. Він має пекучий смак та неоднорідний сіро-коричневий колір. Обираючи приправу, завжди звертайте увагу на її якість, а також на репутацію виробника. На жаль, деякі виробники пропонують неякісні спеції, які містять у своєму складі ще й пил, камінчики, недостиглі порожні зерна, личинки комах, металеві домішки. Щоб уникнути таких ситуацій перед закупкою оптової партії обов’язково придбайте спеції в роздріб та подивіться на їх якість та смакові властивості.
Додавайте чорний перець до шашлику, барбекю, ковбас, супів, маринадів, м’ясних та рибних страв. Під час приготування перших та других страв рекомендується додавати цю спецію в самому кінці, тоді страва буде максимально ароматною та корисною.
Просто неможливо пройти повз таку спецію, як духмяний перець! Його аромат та смак – просто незрівнянні. Тому якщо ви хочете додати пікантності маринаду або розсолу, зробити першу чи другу страву, або навіть десерт більш ароматними та оригінальними за смаком – обов’язково додавайте цю спецію!
Види червоного меленого перцю
Таких видів є 2 – це паприка та чилі. Напевне ви добре знаєте між ними різницю, адже паприка має солодкуватий смак, в той час як чилі – більш пекучий та гострий. І використовуються ці 2 види прянощів по-різному.
Паприка – це сушений солодкий болгарський перець. Її додають до фаршу, печені, супів, гуляшу, тушкованих страв. Цей вид червоного меленого перцю ідеально підходить для м’ясних та рибних страв, маринадів.
Чилі має пекучий пікантний смак. У кулінарії цю пряність додають не лише до основних страв, але й до десертів! Лише згадайте про неймовірний смак чорного шоколаду з чилі! Чилі також додають до страв з м’яса, до салатних заправок, соусів та маринадів.
Обирайте якісні спеції та пригощайте своїх клієнтів смачними та ароматними стравами!
Перці від Любистку дуже ароматні та завжди високої якості. Улюблені страви з хорошими приправами получаються ще смачнішими.