Книговидання у ДрогобичіВчора, 22 липня, на сесії Дрогобицької міської ради затверджено цільову прогаму «Видавничий проект «300 великих дрогобичан»

Проект стартує у липні і до грудня краєзнавча царина Дрогобича поповниться новим виданням, яке переповідає історію міста, фіксує сьогодення у проекції на особистості, які і є творцями історії, рушіями життя.

Автор ідеї видання такої книжки депутат міської ради, доцент Дрогобицького педуніверситету ім. І. Франка Богдан Пристай. За задумом розробника проекту, у книжці зібрані матеріали про життя, героїчну боротьбу та діяльність відомих на Галичині, Україні і світі дрогобичан, які захищали Батьківщину на східному фронті та київському Майдані. Водночас книжка розповідає, відкриває змістове спрямування видання Богдан Пристай, про славних дрогобичан минулих часів, яких замовчували або не помічали, усі вони вже відійшли у вічність.

Зі слів Богдана Пристая, таке видання сьогодні дуже затребуване, бо здатне розбудити інтерес до чину непересічних особистостей і надихнути до боротьби з російським загарбником.