Сесія в ДрогобичіУ понеділок, 17 листопада, відбулася нарада з керівниками відділів та структурних підрозділів Дрогобицької міської ради

Розпочав нараду Тарас Метик — секретар міської ради, з привітань працівників телебачення, радіо та зв’язку з нагоди їхнього професійного свята, яке відзначали у неділю, а також привітав колектив КП «Дрогобицьке регіональне радіомовлення «Франкова земля»» з перемогою у обласному конкурсі журналістики «Четверта влада».

Про благоустрій міста поінформував керівник департаменту міського господарства Іван Лепкий. Посадовець доповів про виконану роботу департаментом, заготівлю солі та піску на посипку доріг, а також, про плани — за умов сприятливої роботи, розпочати асфальтування вулиць Горішня Брама, Коновальця та Самбірської. Щодо вулиці Самбірської та ситуації, яка останнім часом висвітлюється у ЗМІ, то Іван Лепкий наголосив, що цього місяця ремонт вулиці розпочнуть, але завершать його у наступному році, оскільки враховано пропозиції громадськості, депутатів, необхідно закласти більше коштів при плануванні бюджету, встановити ливневі каналізаційні стоки, аж тоді потрібно вистеляти вирівнюючий та основний шари асфальту. Саме такі заходи в комплексі, за словами керівника департаменту, сприятимуть вирішенню ситуації, адже поточний ремонт — це дарма витрата коштів.

Також на нараді обговорили фінансову ситуацію. Перший заступник Іван Даців розповів про зміни, які чекають фінансову сферу міста у 2015 році, про створення для оподаткування бази рухомого і нерухомого майна, відміну пільг, інше.

Розглянули і обговорили проблеми КП «Дрогобицька Лазня». За дорученням секретаря ради Тараса Метика, економічний відділ вивчив ряд питань, щодо діяльності, відвідувачів, споживання енергоресурсів, фінансової ситуації та заборгованості підприємства. Заслухали доповідь керівника «Лазні» Олега Вайчуса. Напрацьовано рішення, щоб збільшити тарифи на оплату послуг та переглянути базу відвідувачів-пільговиків. З таким рішенням погодилася більшість. Тому на наступне засідання виконкому внесуть рішення про підняття тарифів на оплату відвідувачами послуг «Лазні», які є економічно обґрунтованими.

Щодо криміногенної ситуації у Стебнику, то міський голова Василь Пецюх доповів, що дане питання винесено на розгляд сесії міської ради, оскільки злочинність зростає і необхідно вжити заходів, аби уникнути повторних випадків. Також міський голова повідомив, що у Стебнику працюють над виділенням земельних ділянок для воїнів АТО, а загалом — над облаштуванням благоустрою, ремонтують дороги та підготовляють житлові будинки і комунікації до зимового періоду.

Прозвучала й інформація для мешканців міста, що необхідно бути обережними та пильними, оскільки ніхто не захищений від диверсій в часі війни. Начальник міліції Андрій Білас попросив, щоб у випадку підозри громадяни оперативно інформували правоохоронні органи, адже взаємодія громади і міліції — основа безпеки міста.

На завершення Олександра Пашко — керівник відділу сім’ї, молоді та туризму привітала усіх, хто мав відношення до студентства, з днем студента.