В Україні дозволили відкрити продуктові ринкиМіністерство охорони здоров’я дозволило владі на місцях відкрити продуктові ринки під час карантину, але наказало суворо дотримуватись певних обмежень

Про це йдеться у постанові головного санітарного лікаря

України Віктора Ляшка від 30 березня, текст якої опублікований на сайті МОЗ, передає Д-НК.

Згідно з документом, при здійсненні торгівлі на ринках необхідно дотримуватись наступних умов:

  • це має бути ринок харчових продуктів;
  • на ринку можуть знаходитись не більше одного відвідувача на 20 кв. м торгівельної площі;
  • відстань між покупцями в чергах має бути не менш ніж 1,5 метри;
  • торговці та покупці повинні мати на собі засоби індивідуального захисту;
  • для ринків вихідного дня відстань між місцями торгівлі має становити не менше ніж 3 метри.