Карантин у ДрогобичіСуб’єктам господарювання, що здійснюють діяльність у сфері громадського харчування заборонено прийом відвідувачів у залах та приміщеннях

Відділ економіки ДМР звертає увагу керівників закладів

громадського харчування на нові правила карантину та обмеження, які затверджено міською комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, 5 серпня 2020 року.

Обслуговування громадян дозволено проводити на літніх майданчиках, терасах з дотриманням наступних правил:

  • забезпечення безпечної відстані між столиками не менше 1,5 метра;
  • за одним столиком можуть розміщуватися на більше чотирьох осіб (без врахування дітей до 14років);
  • меню або розміщується на вході, або має бути зроблено з такого матеріалу, який дозволить його продезінфікувати. Можливий варіант одноразового або електронного меню;
  • використання багаторазового посуду можливо тільки при забезпеченні його миття при високій температурі в посудомийній машині;
  • столові прилади повинні бути в індивідуальних упаковках.

Усі співробітники перед початком роботи повинні проходити перевірку температури тіла. Якщо температура вище 37,2 або є симптоми ГРВІ, працювати такому співробітнику заборонено.

При вході у заклад громадського харчування повинно бути організовано місце для обробки рук антисептиком

У місцях скупчення людей, на підлозі повинна бути розмітка — для дотримання в черзі дистанції не менше 1,5 метра.

Заборонено роботу дитячих кімнат і зони самообслуговування, приготування страв на відкритих кухнях.

Крім цього, у закладах громадського харчування заборонено проводити свята, банкети, майстер-класи та будь-які публічні заходи за участю більше 10 осіб.

Адміністрація закладу громадського харчування повинна забезпечити:

  • наявність рідкого мила, антисептиків і паперових рушників у санвузлах(використання багаторазових рушників заборонено);
  • вологе прибирання виробничих приміщень поверхонь на літніх майданчиках, місць контактів рук клієнтів і співробітників не рідше ніж кожні дві години, а також перед початком і наприкінці зміни;
  • централізований збір використаних засобів індивідуального захисту і паперових серветок в окремі урни.

Також, суб’єктам господарювання рекомендовано розмістити у закладі Правила для відвідувачів:

  • потрібно обробити руки антисептиком перед входом на територію закладу;
  • обов’язково дотримуватися соціальної дистанції у 1,5 метра;
  • заходити і пересуватися територією кафе чи ресторану можна тільки в масці, а ось сидіти за столом можна без неї;
  • забороняється стояти в черзі всередині ресторану (в т.ч. у вбиральнях).

Вищевказані обмеження діють включно до 31 серпня 2020 року або до особливого розпорядження.