Дрогобич транспортУ Дрогобичі продовжують привчати водіїв транспортних засобів до дисципліни та усвідомлення того, пасажирські перевезення — це, перш за все, сфера послуг

Після того, як нещодавно водій відмовився обслуговувати учасника бойових дій, чим порушив його законні права і за що був звільнений з роботи, влада міста не припинила контролю за порядком у цій сфері.

На адресу міського голови та керівників відповідних відділів міської ради неодноразово надходили скарги щодо порушення водіями пасажирських транспортних засобів правил дорожнього руху, неприпустимої поведінки щодо пасажирів, порушення їхніх прав, про технічні несправності та нечистоту транспорту, про звучання музики мовою країни-агресора та інше. На кожне звернення була відповідна реакція зі сторони влади. Однак, нині, коли було знайдено компроміс щодо цінової політики у сфері перевезень, а окремі водії забувають про свої обов’язки, то настав час поставити крапку у вирішенні проблеми і привчити їх до дисципліни. Проте, бувають й випадки, коли трапляються пасажири-нахаби, що теж є неприпустимо.

Нещодавно від жителів міста, які мають право на пільговий проїзд надійшла скарга про відмову водієм у наданні їм послуги. З цього приводу відділу економіки дано доручення розібратися з інцидентом, а відтак, створити комісію, яка контролюватиме дотримання рішення виконкому щодо пільгового перевезення у місті. Також ця комісія має провести роз’яснювальні бесіди з водіями щодо якісного надання послуг дрогобичанам і гостям міста.
Але є й позитивні сторони у сфері пасажирських перевезень міста Дрогобича про які теж варті уваги. Так, в День Незалежності, за попередньою домовленістю з перевізниками, дрогобичан та гостей возитимуть водії у вишиванках, а в салонах транспортних засобів звучатиме українська музика. Сподіваємося, що саме такими кроками владі вдасться задовольнити бажання та вимоги дрогобичан, а водіїв — привчити до дисципліни та відповідальності.