курорт ТрускавецьПро це сьогодні на оперативній нараді ще раз наголосив міський голова Руслан Козир

Про те з дня у день воно перетворюється на відпочинкове.. За словами керманича, він сьогодні жахнувся від побаченого – вже близько 7 години ранку у понеділок люди купалися у питному озері та відпочивали на його березі. Списувати такі дії на аномальну спеку мер не радить, тому попросив генерального директора водоканалу Володимира Возняка пояснити бездіяльність комунальників щодо охорони такого важливого для міста стратегічного об’єкту.

За словами посадовця водоканалу – чиновник неодноразово звертався до правоохоронних органів міста із проханням розібратись в ситуації, що виникла – однак суттєвих результатів поки немає. «Люди вперто не хочуть розуміти, що озеро не купальне, а питне. Міліція приїжджає до нас по 3-4 рази на день. Ситуацію ускладнює той факт, що в озері переважно купаються люди, які проходять реабілітацію та лікування як учасники АТО у місцевих санаторіях Трускавця, відтак з ними важко розмовляти», — додав генеральний директор ТзоВ «Трускавецький водоканал» Володимир Возняк.

Міський голова Трускавця дав доручення правоохоронцям та працівникам водоканалу – ситуацію із питним озером тримати на посиленому контролі і не допускати подібних випадків. А тим людям, яким рятуватися від спеки у басейнах чи приватних закладах відпочинку – не по кишені, він порадив прогулятися до відкритих водоймищ біля «Козацького хутору» чи на вулиці Бориславській. Правда, не облагороджена територія останнього не надто приваблює відпочиваючих, а місто не може привести цю територію до порядку, оскільки депутати попереднього скликання продали прибережну смугу у приватні руки.