Відключення води у ДрогобичіЩодо відносин із Трускавецьким водоканалом, то ситуація заходить у глухий кут, адже жодних пропозицій від Трускавця не надходить. Судові процеси тривають

На понеділковій оперативній нараді у Ратуші керівник КП «Дрогобичводоканал» Роман Шагала повідомив, що у п’ятницю він звернувся з листом до ПАТ «Львівобленерго» аби ті не проводили відімкнення від електроживлення об’єктів водоканалу, однак у відповідь отримав відмову. Відімкнення від електроживлення об’єктів КП «Дрогобичводоканал» не уникнути.

Щодо відносин із Трускавецьким водоканалом, то ситуація заходить у глухий кут, адже жодних пропозицій від Трускавця не надходить. Судові процеси тривають.

На минулому тижні відбулося засідання апеляційного суду. Суд залишив справу без розгляду. Це, у свою чергу, дає можливість Трускавцю не оплачувати за спожиті послуги надані Дрогобицьким водоканалом. Керівництво КП «Дрогобичводоканал» готує позов до Вищого господарського суду України.

Оскільки ситуація набирає, окрім конфлікту ділових інтересів, ще й політичного забарвлення, то Роман Шагала звернувся до нардепа Богдана Матківського, аби той виступив посередником у врегулюванні конфлікту.

Варто зазначити, що ПАТ «Львівобленерго» є приватною структурою, а ТзОВ «Трускавецький водоканал» є напівприватною. З точки зору нинішньої ситуації в країні, а також стрімкого зубожіння населення, припинення водопостачання жителям є неприйнятним фактом. Питання відімкнення електроенергії, яке є радикальним методом, в нинішніх умовах можна трактувати як диверсію. У свою чергу, такими діями, як відімкнення електроенергії, припинення водопостачання та несплата за спожиті послуги — це все призведе до обурення громадськості. Отже відповідальність лежить не тільки на КП «Дрогобичводоканал», але й на ТзОВ «Трускавецький водоканал» та ПАТ «Львівобленерго».

Також присутні на нараді депутати висловили свою підтримку керівництву Дрогобицького водоканалу й запропонували на сесії прийняти ряд рішень і звернень до відповідних інстанцій, а також запропонували перекрити подачу води Трускавцю, який не платить за спожиту воду, через що терплять дрогобичани та стебничани.