крилаті ракетиСША звинуватили Росію в розміщенні забороненого озброєння – наземних крилатих ракет

Пентагон звинуватив московських агресорів у порушенні договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності, підписаний ще Горбачовим і Рейганом.

Міністерство оборони США звинуватило Російську Федерацію в розгортанні ракет наземного базування, заборонених договором про ліквідацію ракет середньої і малої дальності (РСМД), пописанном в 1987 році.

Заступник голови об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Пол Сельва у своєму виступі в конгресі, заявив, що Росія порушує договір РСМД, розгортаючи заборонені ракети. «Ця система сама по собі представляє ризик для більшості наших об’єктів в Європі, і ми впевнені, що Росія навмисно її розміщує, щоб представляти загрозу НАТО та об’єктам у зоні відповідальності НАТО», — підкреслив він.

На його думку, Росія навряд чи повернеться до дотримання договору РСМД, тому США треба шукати важелі тиску, щоб вона повернулася до дотримання договору, підписаного 20 років тому.

До речі, джерела в американській адміністрації заявили журналістам, про порушення Москвою договору про РСМД. Стверджується, що російська сторона розгорнула крилаті ракети наземного базування класу «земля-земля». У свою чергу, Москва, за своїм звичаєм, всі звинувачення на свою адресу відкидає. Нагадаємо, договір РСМД, підписаний у 1987 році, забороняє мати балістичні ракети наземного базування і крилаті ракети з радіусом дії від 500 до 5,5 тисячі кілометрів.