Війна на ДонбасіНагадаю читачеві, що 1 травня цього року з доброї волі редактора сайту я мав можливість опублікувати на «Трускавецькому віснику» свою статтю «Примус до референдуму Або час собаки»

На превеликий жаль мені вдалося передбачити розвиток подій, які ми зараз спостерігаємо (навіть початок спецоперації ГРУ РФ в місті Слов’янську). А далі відбувся «референдум», заклики «Путін, допоможіть нам, росіянам! Нас вбивають!». І ось вже зараз на броні бойової техніки Росії, яка відкрито перетнула кордони України, нанесені фальшиві позначення збройних сил України, а бойовики і наймані вбивці отримали 3 тисячі комплектів утепленого УКРАЇНСЬКОГО обмундирування. На виготовлення якого для наших солдатів жирні тупі укргенерали нібито ще не отримали гроші. 60 мільйонів гривень, за які купили браковані бронежилети, — не в рахунок. Ніхто нікого за цю грошову аферу не покарав.

Бушлати для наших воїнів, з випередженням розмов корумпованих воєнначальників про швидке закінчення війни, шиють глухонімі в Івано-Франківську і ув’язнені в Качанівській колонії для жінок. Поки що «в борг»! Боюся, що провокатори в українській формі і на броні РФ , як у тирі, розстрілювати мирних жителів,- нібито це українці так усмиряють непокірних росіян на Донбасі!

Верховний головнокомандувач, він же гарант безпеки і соціального захисту, він же президент, він же «шоколадний король» ПАПорошенко тепер вперто мовчить про свою обіцянку закінчити військове протистояння за 2 тижні». Як виявилося, зі слів одіозного пана Гелетея,- «президент не ставив завдання перекрити кордон з РФ». Так яке ж «завдання» отримували всі 3 міністра оборони від «наших»: Арсенія Яценюка, прем’єр-міністра ( куля в лоб, на прізвисько «Сєня-рикошет»), в.о. президента, голови ВРУ Олександра Турчинова ( на прізвисько «останній ультиматум») і нарешті, власне, від легітимно-всенародно обраного Петра Порошенка, — таємниця за сімома замками. Точно, що він, нинішній президент, не доручав силовикам не випускати за межі країни колишніх міністрів, олігархів, цинічно обкрадавших Україну і зуміли домовитися про свій виїзд до «старшого брата». Це тепер стали заявляти, що, мовляв, ми їх знайдемо і засудим. Відвертіший цинізм і лицемірство вчорашніх «майданників» шокує і вражає своїм неприкритим нахабством. Ось і зараз вони заявляють про те, що вибори в Луганській та Донецькій областях нелегітимною. І абсолютно нічого не роблять, щоб запобігти вторгненню так званих російських гумконвоїв, через які купуватимуть голоси знедолених жителів Донбасу, кинутих «своєю київською» владою в котел проданої та продажної війни. Сором’язливо пойменованою АТО. Була б «війна» у словнику політиків, а не заклики «так говорити», на всяких шоу, необхідно було б розстрілювати багатьох тих, кого сьогодні знову пригріває нова влада. Розстрілювати за щоденні зради наших кращих синів, мародерство, обкрадання армії і тих, хто добровільно пішов проливати свою кров за Батьківщину, втрачаючи життя і здоров’я.

Вони, ці «нерозстріляні» генерали, не готувалися до бойових дій в зимовий період… Напрошується страшний за своєю логікою висновок: тому що не чекали, що ЦЯ армія встоїть. І що не тільки Західна Україна, але і всі регіони країни раптом відчують свою відповідальність за цілісність і суверенітет Батьківщини. Вони, генерали Януковича, побудували свої астрономічно розкішні маєтки на поті й крові простих, обкрадених ними до нитки, солдатів, здали Крим (не без злочинної бездіяльності нинішньої влади, — А. М.) і відкрили кордон України для банд мародерів і вбивць, не були готові до ПЕРЕМОГИ. Адже запланована у штабах РФ і «підпілля Януковича» капітуляція забезпечувала їм безбідне існування під крилом «старшого брата», — з пенсіями і прислугою, дачами та персональними пільгами. Одним словом, усім тим, що Юда думав мати, зраджуючи Христа,- за мірками тієї епохи.

Що буде далі? Три висновки. Перше: вибори відбудуться для того, щоб масмедійні лизоблюди Путіна почали волати про нібито порушуються права людини в Україні ( право негідника Пореченкова «постріляти по бандерівцях» для них святе, — А,М,). Друге: наші солдати увійдуть в зиму в холодних бліндажах, без тепла, води, харчування, теплого одягу і… бойового супроводу. Не рахуючи патрони до автоматів і коротким стовбурах, — пістолетів. І нарешті, найогидніше, третє, — Маріуполь здадуть. Ні, не повністю, «тільки» його південна частина буде підконтрольна РФ через сили козаків, чеченців «сепарів», а також солдатів-контрактників Російської федерації. Ось через цей коридор і буде підтримуватися життєзабезпечення Криму. Адже до того часу Керченську протоку буде штормити і ніякі пороми там вже функціонувати не будуть. Як же не хочеться, щоб знову справдилися ці прогнози! Однак, спостерігаючи за діяльністю нашої влади, особливо в зоні війни, передбачаю і зради і підкилимні домовленості про «перемир’я», дають можливість без опору вбивати наших воїнів, і збагачення можновладців на крові наших синів, братів, батьків. Адже поки триває ця продажна війна ніхто з них, хто захищають Батьківщину, не покинуть окопи і не підуть на майдани. Для великого і остаточного очищення. В ім’я майбутнього країни, яку вони зараз творять. Але всі війни рано чи пізно закінчуються. Пам’ятає про це нинішня влада?

Олександр Маглена, спеціально для ТБ