новини БориславаДіти та всі прибулі гості молились також про мир в Україні та у світі, про глибоку віру та святість свого життя

У суботу, 14 листопада, парафія святої Барбари в Бориславі вітала учасників дитячого релігійного фестивалю, яких об’єднав у одну велику родину з нагоди дня свого народження блаженний Едмунд Бояновський, засновник Згромадження Сестер Служебниць НДМ, опікун дітей та людина великого милосердя.

З привітальним словом до учасників та гостей фестивалю звернувся отець-редемпторист Кшиштоф Щиґло, настоятель парафії, підкреслюючи потребу та важливість таких заходів, що формує спільноту, вчить вдячності та надає наснаги на нові справи.

новини БориславаЄвхаристія, котру очолив о. Войцєх Буковєц, декан зі Стрия, була переповнена вдячністю Богові за дар життя та харизму блаженного Едмунда. Свою проповідь о. Войцєх зосередив довкола слів із цитати блаженного: «Працюй душею, люблячи Бога понад усе, працюй серцем, вправляючись у любові до ближнього, працюй думкою, не відступаючи нею від хреста Христового».

Діти та всі прибулі гості молились також про мир в Україні та у світі, про глибоку віру та святість свого життя.

Після Євхаристії діти та молодь з парафії святої Барбари в Бориславі представили виставу про Едмунда Бояновського, котрий пройшов через життя як батько та брат, шукаючи і похиляючись над потребуючими так як Христос, з великою любов`ю.

новини БориславаУчасники, співаючи релігійні, патріотичні та пісні про блаженного Едмунда, прославляли Господа та ділилися своїми талантами, музичними та театральними здібностями.

Після урочистої частини усі зустрілися за спільним столом.

Слова вдячності учасникам фестивалю висловила с. Тереса, Служебниця НДМ з Борислава, вручаючи грамоти та шоколадну несподіванку зі словом блаженного.

У фестивалі взяли участь діти з охоронки ім. блаж. Едмунда Бояновського зі Львова на чолі з о. Андрієм Гано, діти з охоронки з Крисович зі сестрами, діти з парафії Успіння ПДМ з Трускавця, музична група «Госанна» зі Стрия, парафія Різдва ПДМ, молодь з Білобожниці, парафія св. Петра і Павла, молодь з Обертина парафія св. Петра і Павла, а також діти та молодь з театральної групи «Wesoła szkoła» з Польського товариства м. Борислав.

Сестра Кароліна Баран, Служебниця НДМ