Медичний реабілітаційний центр «Модричі» став одним із переможців конкурсу «Роби своє»

Ми все частіше чуємо слово «реабілітація». Саме через те, що її на сьогодні потребує велика кількість українців, серед яких військові, ветерани та діти, реабілітаційні центри працюють та шукають будь-які можливості та новітні технології, які допоможуть пришвидшити та покращити стан їхніх пацієнтів, передає ДНК.

Одним із переможців конкурсу бізнес-ідей «Роби своє», який щорічно проводить стратегічний партнер підприємства «Захід-Агро МХП» Фонд «МХП-Громаді», став медичний реабілітаційний центр «Модричі», який функціонує на території Трускавецької територіальної громади.

У роботі центру задіяно понад 220 працівників. На даний час він одночасно приймає 80 пацієнтів, з яких 12 – це важкі пацієнти, які потребують цілодобового спостереження медичного персоналу та ті, хто потребує інтенсивної терапії; 30 пацієнтів, які потребують постійного медичного нагляду та 38 – самостійних для активної реабілітації та відновлення. В основному це військові із важкими травмами, цивільні пацієнти після перенесених інсультів, травм хребта та діти з діагнозом ДЦП та аутизм.

 
 
 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Допис, поширений DroBro (@drobro7_24)

Реабілітаційний центр, в межах конкурсу «Роби своє» та програми «МХП Поруч», отримав грант 100 000 грн. та використали 100 000 грн. власних коштів, щоб придбати апарат електроміостимуляції для терапевта мови і мовлення для роботи із пацієнтами з афазією (розлад мовлення) та порушеннями ковтання. На сьогодні у центрі близько 30% пацієнтів потребують допомоги такого апарату. Працює центр з 2015 року і за цей час тут адаптували для потреб пацієнтів понад 5000 кв. м. території, прийняли понад 4500 пацієнтів, а з початку повномасштабного вторгнення вже прийняли 450 військових.