Коли Ви заходите в магазин опалювальної техніки або відвідуєте сайт будь-якої компанії, асортимент газових котлів вражає

Очі розбігаються від широкого розмаїття моделей. Тож який варіант слід віддати перевагу для опалення приватного будинку? Адже хочеться підібрати модель, яка підходитиме за всіма параметрами ідеально, але при цьому не переплатити зайву суму. Давайте разом розберемося з тим, на що слід звертати увагу при купівлі газових котлів https://vencon.ua/ua/catalog/gazovye-kotly/.

Газові котли та їх популярність

Газові обігрівальні пристрої, мабуть, є найпоширенішими. У багатьох будинках використовуються обігрівальні агрегати саме на газі. Більше половини котлів, які продаються по всьому світу — газові. Це пояснюється тим, що газ є одним із найдоступніших палив, що мають відносно невисоку ціну. При цьому установка та експлуатація газових пристроїв максимально проста.

Але щоб газовий котел радував Вас теплом довгі роки і був максимально ефективним у роботі, слід уважно підійти до його вибору. Адже якщо визначити оптимальну модель для Вашого будинку, Ви отримаєте максимально можливу ефективність за невелику суму грошей.

З чого розпочати?

Перш ніж придбати газові котли для приватного будинку, потрібно максимально звузити коло варіантів. Визначити який котел Ви хочете:

  • Навісний чи підлоговий.
  • Чавунний чи сталевий.
  • Одноконтурний чи двоконтурний газовий котел.
  • Енергозалежний (із застосуванням електрики) або автономний.
  • З димарем чи без нього.

Дані характеристики Вашого майбутнього опалювального приладу легко визначити самому, виходячи з Ваших бажань, потреб та умов у приміщенні.

Види газових пристроїв

Отже, що потрібно знати, за бажання придбати газовий котел. Існує два види газових пристроїв: навісні та підлогові. Також агрегати можуть бути одноконтурними https://vencon.ua/ua/catalog/gazovye-kotly/kolichestvo-konturov-odnokonturnyj та двоконтурними.

А тепер по порядку. Підлогові котли на газу мають відмінну характеристику високу потужність і надійність. Вони не залежать від електроподачі і підійдуть для обігріву приміщень будь-якої площі. Такі котли можна ставити як у невеликих приватних будиночках, так і у величезних котеджах. Потрібно лише спиратися на потужність котла, виходячи із площі об’єкта.

Одноконтурні газові котли призначені виключно для опалення приміщення. Але якщо Ви бажаєте вирішити водночас і проблему гарячого водопостачання, варто придивитися до двоконтурних котлів. Відмінність двоконтурних котлів полягає в тому, що такі прилади з легкістю нагрівають навіть великі об’єми води і допомагають зберегти тепло на довгий час. Купити двоконтурний газовий котел стане чудовим рішенням для економії.

Хороші газові пристрої:

  • Економно витрачають паливо
  • Відрізняються безпекою
  • Тихі Прості в експлуатації

Перш ніж купити газовий котел підлоговий, потрібно розуміти, що є атмосферні та турбонадувні типи техніки. Атмосферні котли на підлогові газу набагато простіше в експлуатації. Але вони мають великі розміри, громіздкі та, відповідно, незручні в установці. Атмосферні котли можна монтувати в тих будинках, які мають окреме приміщення для котельні. А якщо Ваш будинок зовсім невеликий, краще вибрати інший варіант.

Газовий котел та його потужність

Як правильно розрахувати необхідну потужність котла? Більшість фахівців рекомендують орієнтуватись на те, що для десяти квадратних метрів приміщення необхідний 1 кВт потужності пристрою. Але тут є свої нюанси. Існує таке поняття, як поправний елемент.

Що це означає? Поправочний елемент – це цифровий коефіцієнт, який множиться вихідна потужність за певних умов. Якщо є балкон або засклений простір, то розраховану потужність множать на коефіцієнт 1,15. Якщо приміщення не утеплене – на 1,3. А якщо є відкриті балкони чи тераси, то на 1,5. Якщо Ви вибираєте двоконтурний газовий підлоговий котел, то потрібно брати до уваги і те, скільки людей живе в будинку. Для однієї людини потужність газового котла повинна бути не нижче 18 кВт, для двох – 24 кВт, а для трьох – не менше 30 кВт.

Також слід звертати увагу на матеріал, з якого виготовляється газовий котел для будинку. Зазвичай це чавун чи сталь. Сталеві котли найпоширеніші. Вони легкі, малогабаритні та прості в установці. А також вартість їх значно нижча, ніж чавунних. Газові пристрої з чавуну при цьому більш довговічні і менш піддаються руйнівній дії корозії.

Де придбати котел

Якщо Ви визначилися з типом котла, залишиться лише купити і провести монтаж. Найкраще вибирати компанію або магазин, які займаються прямим постачанням опалювальної техніки та всіма супутніми елементами. Так Ви зможете бути впевнені в оригінальності пристрою, найкращій вартості та вдалій доставці деталей до нього. Якщо Ви не зовсім впевнені, який газовий котел для опалення Вам підійде, Вам завжди зможуть допомогти грамотні експерти.

В інтернет-магазині опалювального обладнання співробітники допоможуть підібрати оптимальну для Вас модель котла, зважаючи на всі Ваші побажання.