кілериЗамах на Олексія Навального зробила в Томську група з восьми оперативників ФСБ з секретного підрозділу відомства, що діяли під прикриттям Інституту криміналістики ФСБ

Гучні зливи і розслідування про оточення глави Кремля Володимира Путіна, його екс-коханку і позашлюбних дітей поступилися місцем новій сенсації — їх місце в інформаційному просторі зайняло нове спільне розслідування The Insider, Bellingcat і CNN по співробітниках спецпідрозділу ФСБ Росії, які безпосередньо брали участь в замаху на Олексія Навального і його сім’ю, інформує Д-НК.

Розслідування встановило, що вбивць було 8 чоловік. Всі вони працюють на ФСБ Росії: фотографія кожного з них була опублікована сьогодні. Як стверджується в розслідуванні, ФСБ зробила кілька спроб отруєння опозиційного політика. Сам Навальний замовником замаху вважає російського президента Володимира Путіна і відкрито звинуватив його в цьому сьогодні.

«Я знаю, хто хотів мене вбити. Я знаю, де вони живуть. Я знаю, де вони працюють. Я знаю їх справжні імена. Я знаю їх підроблені імена. У мене є їхні фотографії», — заявив Навальний.

Політик продемонстрував фотографії російських агентів, які причетні до спроби вбити його. Відео розслідування було опубліковано сьогодні на YouTube-каналі Навального і викликало широкий резонанс в російській і світовій пресі.

кілери

Сам Навальний, коментуючи розслідування, назвав подію «державним тероризмом». «Це не ФСБ-шники, які працюють на замовлення олігарха або чиновника, якого я образив своїм розслідуванням. Цілий департамент ФСБ під керівництвом високих начальників протягом двох років веде операцію, в ході якої кілька разів намагаються вбити мене і членів моєї сім’ї, отримуючи хімічну зброю в секретній державній лабораторії.

Звичайно, операція такого масштабу і такої тривалості не може бути організована ніким, крім як главою ФСБ Бортниковим, а він ніколи б не наважився це зробити без наказу Путіна», — заявив політик. Експерти відзначають, що злив інформації особливої ​​секретності був би неможливий без сприяння однієї з великих політичних угруповань РФ.

Таким чином, в оточенні Путіна з’являється новий феномен. «Процес десакралізації президента РФ Путіна триває без зупинки. Удари по ньому наносяться з усіх боків різними гравцями, причому як безпосередньо беруть участь в транзиті влади елітними групами, так і іншими заінтересантами, бажаючих звести рахунки з Володимиром Путіним. Рано чи пізно, кількість таких атак по законами діалектики перейде в якісні зміни всередині Кремля», — відзначають експерти російського телеграм-каналу» Закулісний шептун».