війна на КавказіВірменія та Азербайджан звинуватили один одного у зриві припинення вогню у Нагірному Карабаху

10 жовтня о 12:00 мало розпочатись перемирʼя у Нагірному Карабаху, про яке домовились Вірменія та Азербайджан, але

сторони звинуватили один одного у його зриві.

Речник Міністерства оборони Вірменії Арцрун Ованесян у Facebook заявив, що азербайджанські військові завдали по вірменському місту Капану ракетного удару. Пізніше він уточнив, що по Капану ракетного удару не було, проте Азербайджан застосував ударні БПЛА, обстрілявши село в Нагірному Карабаху Еріцванк, а також село Арцванік Сюнікської області Вірменії. Одна людина начебто загинула.

Водночас Міністерство оборони Азербайджану спростовує заяву вірмен про обстріл міста Капан. Також у відомстві заявили, що противник обстрілює Тертерський і Агдамський райони.

«Всі спроби противника атакувати були успішно відбиті нашими силами. Проти вірменської армії вживаються адекватні заходи у відповідь», — зазначили в Азербайджані.

Згодом прессекретар міністра оборони Вірменії Шушан Степанян заявила, що військові Азербайджану обстріляли місто Гадрут.

«Заява Міноборони Азербайджану про те, що вірменська сторона веде вогонь в напрямку Тартарского і Агдамського районів, є черговою фальсифікацією», — додала Степанян.