Південно-Африканська Республіка зацікавлена в постачанні до України власної агропродукції, зокрема, м’яса крокодилів
Про це йшлося під час обговорення Держпродспоживслужбою України і компетентними органами
ПАР можливості інтенсифікації торгових відносин між країнами, повідомляє Д-НК з посиланням на «ПроАгро Груп».
Варто зазначити, що м’ясо крокодилів для українського споживача є абсолютною екзотикою. Принаймні, у нас його не вдалося знайти в продажу навіть в спеціалізованих он-лайн магазинах.
Між тим, в Україні були спроби розведення крокодилів. Зокрема, одна з подібних ферм близько 10 років тому була створена в Криму, однак з метою приваблення туристів, а не виробництва м’яса чи шкіри крокодилів.
Між тим промисловим вирощуванням алігаторів успішно займаються в країнах Африки — тій самій ПАР, Замбії, Зімбабве та інших. Майже півтора десятиліття подібний бізнес процвітає і в США.
Найбільше цінується м’ясо нільського крокодила. Його філе з хвостової частини за смаком нагадує одночасно рибу і курку, а за текстурою — яловичину. Вважається, що це м’ясо корисне для здоров’я, оскільки не містить холестерину, натомість багате на протеїн. Втім попри усю користь обмежити поставки крокодильчатини в України може ціна — в США кілограм філе коштує 35-50 доларів, а в Європі — 40-50 євро.