пусті трактатиНауковий трактат про правильне помішування чаю, викладений на 180 сторінках, удостоїв вченого з Великобританії значної премії

Премія носить назву Breakthrough Prize. Розмір призового

фонду склав 2,3 мільйона фунтів стерлінгів. Таким чином, звичайний і традиційний процес помішування в чашці чаю британський математик 44-річний Мартін Хайрер представив у вигляді складних арифметичних обчислень.

Про це повідомляє Daily mail. У трактаті британський вчений описує ідею «структур регулярності», що виникають в результаті помішування чая в чашці. Професор математики з канадського вузу Джеремі Квастел пожартував, що таку теорію Мартіну Хайреру напевно послали інопланетяни. Сам же Хайрер називає математику істиною і всі результати математичних рішень відносить до вічності.

На отримані гроші щасливчик збирається придбати свій власний будинок в столиці Великобританії Лондоні. Премія під назвою BreakthroughPrize була заснована з ініціативи таких особистостей, як засновник Google Сергій Брінс з дружиною Енн Войжіцкі, один з розробників і засновників соціальної мережі Facebook Марк Цукерберг, підприємець з Росії Юрій Мільнер.