випробування зброїКрилата протикорабельна ракета Нептун успішно знищила ціль на відстані 280 кілометрів, а ракети С-125 вразили всі вісім надводних цілей

В Україні провели успішні випробування нової крилатої

протикорабельної ракети Нептун і модернізованих зенітно-ракетних комплексів С-125.

Про це повідомляє Рада національної безпеки і оборони (РНБО) України в середу, 5 грудня, передає ДНК.

Як заявив секретар РНБО Олександр Турчинов, під час випробувань були досягнуті важливі результати.

“Завдання, яке було поставлено сьогодні для крилатих ракет, – перевірка на дальність і точність ураження надводних цілей”, – сказав секретар РНБО України, додавши, що мета була знищена на відстані 280 кілометрів.

Турчинов зазначив, що для перевірки результатів ураження цілей на великій дальності була задіяна авіація, а також обладнаний спеціальний пункт на острові Зміїний.

Крім того, Турчинов сказав, що для посилення берегової оборони здійснено перевірку точності і надійності ураження плавзасобів умовного противника ракетними комплексами С-125, які пройшли глибоку модернізацію на підприємствах українського ОПК.

“За результатами ураження плавзасобів, модернізовані С-125 довели свою ефективність. Відбулося вісім пусків, під час яких було знищено вісім надводних цілей. Це дуже хороший результат, який доводить, що ці модернізовані комплекси здатні забезпечити надійний захист від агресії, як із повітря, так і з моря, і значно підсилять берегову оборону Чорноморського та Азовського узбережжя”, – підкреслив Турчинов.

Раніше повідомлялося, що ЗСУ взяли на озброєння новий ракетний комплекс Вільха, він надійде у війська в 2019 році. Військові кажуть, що Вільха за своїми характеристиками перевершує радянську ракетну систему залпового вогню Смерч, яка стоїть на озброєнні в армії Росії.

Також стало відомо, що українські військові потренувалися відвертати авіаційний удар противника на приморському напрямку. Заняття з управління силами і засобами зенітного ракетно-артилерійського дивізіону пройшли в районі операції Об’єднаних сил.