Прирекли на смертьОдні рятують – інші прирікають на смерть! Волонтери Трускавця б’ють на сполох – з міста у ліс вивезли собаку, якою вони опікувалися, та покинули там напризволяще

Подія мала місце цими вихідними. Як розповіли схвильовані волонтери трускавецької ГО «Мокрий ніс», що у курортному місті займаються відловом та стерилізацією собак, одну із їхніх підопічних, півторарічну німецьку вівчарку, спокійно прирекли на голодну смерть охоронці одного із п’ятизіркових готелів міста, який належить до всесвітньовідомої мережі.

Як переконує керівник ГО «Мокрий ніс» Наталія Пуртак, собака на кличку «Ніка» мешкала на території цієї господарської зони та несла вірну службу – охороняла периметр спільно із професійними охоронцями.

— Все сталося дуже несподівано – виявляється, на території самого готелю на божий світ нещодавно привела двох цуциків приблудна собака. Охорона готелю вивезла 2 малих песиків у свою господарську зону, де уже мешкала Ніка. Цуценят переселили, щоб вони не вешталися територією п’ятизіркового комплексу та не створювали незручності відпочиваючим. Усе логічно. Однак із приїздом малих цуциків — Ніку вирішили просто викинути на вулицю. І не просто де-небудь, а за нашими даними, її вивезли у напрямку львівського лісу. Простерилізована нами собака, яка звикла жити із людьми, кинута на голодну смерть, ми її тепер не можемо знайти, — із сумом констатує Наталія Пуртак.

Волонтери запевняють, жорстокість із Нікою проявив не хто інший, як керівник охорони готелю, який наказав вивезти пса у відлюдну зону. А вихід із складної ситуації таки був, переконують активісти. Днями вони були на території господарської зони цього готелю та сфотографували двох малих цуциків. Дівчата виставили фото песиків у соціальні мережі і активно шукали їм нових господарів. Звісно, така праця не дає результату миттєво, потрібно кілька тижнів, щоб прилаштувати собак у добрі руки.

— Не дочекавшись моменту, коли малих песиків ми передамо новим господарям, керівник охорони цього курортного комплексу п. Олександр самовільно розпорядився долею вівчарки Ніки. Відтак подальше перебування тварини нам не відоме. Зауважу, рядові хлопці із охорони цього комплексу теж були шоковані таким рішенням, бо звикли до собаки, яка мешкала у них від літа, і головне не чинила ніякої шкоди, — розповідає пані Наталія.

На жорстокі дії охоронця п’ятизіркового комплексу волонтери уже написали скаргу в поліцію, в якій зафіксували факт зникнення простерилізованої тварини з міста. Ніку волонтери продовжують шукати і закликають усіх небайдужих, кому відома будь-яка інформація про вівчарку повідомляти за номерами телефонів : 067 89 54 473 або ж 093 430 95 73.

Активісти міста запевняють: допоки у Трускавці не буде вироблено цивілізованих підходів до безпритульних тварин – їхня копітка праця зводитиметься нанівець. А це — час, людський ресурс та чималі кошти.

Ірина Романова