курорт ТрускавецьВ залі Народного дому зібрались: міський голова, члени комісії з визначення меж курортного парку, депутати, представники преси та громадськість

Зустріч планувалась як громадські слухання. Проте, представників громади було лише четверо чоловік, тож присутні прийняли рішення провести робочу нараду комісії.

На порядку денному стояло три питання: визначення меж парку та перенесення їх в натурі, розгляд проектних пропозицій з реконструкції міського парку та облаштування в курортному парку мотузкового.

По першому питанню доповіла Оксана Плахтій, начальник Управління містобудування, архітектури та землекористування. Члени комісії обійшли парк згідно встановлених меж. Відтак, у підсумку комісією було визначено площу курортного парку, яка складає 50,5 га. Що стосується будівель та санаторіїв, які стоять на межі паркової зони – їх розташування розглядалось в індивідуальному порядку. До прикладу, землю навколо санаторіїв «Південний» та «Молдова» було вирішено залишити в оренді даних оздоровниць – це забезпечить надходження коштів до міського бюджету.

Власні ідеї щодо реконструкції курортного парку презентували спеціалісти ландшафтної студії «Сад». Без втручання в природну структуру та рельєф парку фахівці з ландшафтного дизайну продемонстрували умовне зонування міста, та осучаснення парку.

Перекликався з проектом реконструкції проект мотузкового парку на території курортного. Фахівці у цьому напрямку розповіли про встановлення мотузкових маршрутів та їх безпеку.

Оскільки, громадські слухання не відбулись жодної резолюції прийнято не було. Тож розгляд проектів перенесли. Проте, Андрій Кульчинський – міський голова Трускавця – запропонував виставити презентації обох проектів на розгляд громадськості на сайт Трускавецької міської ради та у соціальні мережі.

«Обговорення проектів надасть можливість зрозуміти, які з запропонованих ідей, трускавчанам сподобались найбільше. Ці ідеї ми реалізуємо першочергово. Також проведемо ще одні громадські слухання, дуже важливо, щоб на них прийшло більше трускавчан», – прокоментував перебіг зустрічі міський голова.

Більше фото парку можна переглянути тут