Центр реабілітації СонечкоНещодавно в м. Стебник відбулося відкриття нового приміщення обласного центру соціальної реабілітації дітей – інвалідів «Сонечко»

З нагоди цієї події реабілітаційний центр з робочим візитом відвідали начальник управління праці та соціального захисту населення м. Трускавця Віра Ільницька, завідувач сектором обслуговування інвалідів, ветеранів війни та праці управління праці Наталія Татаревич, директор територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Олена Пилат, інструктор з трудової адаптації територіального центру Лідія Дідух.

Центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів здійснює комплекс реабілітаційних заходів для дітей-інвалідів, спрямованих на попередження (запобігання), зменшення або подолання фізичних, психічних розладів, коригування порушень розвитку, навчання основним соціальним та побутовим навичкам, розвиток здібностей, створення передумов для їхньої інтеграції у суспільство.

Директор центру «Сонечко» Микола Гарасим`як тепло зустрів гостей, показав відремонтовану триповерхову будівлю, обладнані навчально-реабілітаційні кабінети, кабінет лікувальної фізкультури площею 72 м2 з відповідним реабілітаційним обладнанням, кабінет масажу з сучасним масажним ліжком «Нуга-Бест», яке подарували Центру спонсори з Бельгії. Тут обладнано кабінет психолога, дефектолога, сенсорна кімната. На окремому поверсі обладнано спальні кімнати, кімната матері та дитини, кімната денного перебування дітей. Відповідно до сучасних вимог тут обладнано туалетні кімнати, душові з гарячою та холодною водою, ізолятор. В Центрі дітки мають можливість навчатися елементам комп’ютерної грамотності, а швейні машинки допоможуть навчитись швейній справі. Сучасна їдальня в новому приміщенні забезпечує п’ятиразове харчування діток з смачними сніданками, обідами, вечерею. Щоденне меню відповідає віковим особливостям дітей, адже тут можна побачити дітей від 4-х до 18-ти років.

Якщо раніше в Центрі могли перебувати до 16 дітей, то зараз, в новому приміщенні можуть перебувати до 50 дітей. Діти почувають себе як удома, бо відчувають тепле відношення до себе, увагу і турботу людей, які їх тут оточують.

Реабілітаційний Центр «Сонечко» співпрацює з ДЮСК «Спортовець» (плавальний басейн), Міжнародною клінікою відновного лікування професора Козявкіна, дельфінарієм «Оскар», які знаходяться в Трускавці.

Реабілітаційні послуги надаються дітям-інвалідам відповідно до індивідуальної програми реабілітації, в якій зазначаються обсяги, форми та строки проведення реабілітаційних заходів.

Для отримання скерування в реабілітаційний центр «Сонечко» батькам дітей-інвалідів необхідно письмово звернутися за місцем реєстрації до управління праці та соціального захисту населення. Трускавецької міської ради за адресою м. Трускавець, вул. Бориславська, 1, тел. 6-82-66.