квартири у Дрогобичі  

Дрогобиччина — новини краю

Інформаційний портал Дрогобицького району

Чеське пиво: історії та традиції хмільного напою

Чеське пиво – справжня класика світового пивоваріння. Незважаючи на те, що в Чеській республіці функціонує багато броварень, лише близько 20 з них можуть запропонувати справжнє чеське пиво.

Чеське пиво – справжня класика світового пивоваріння. Незважаючи на те, що в Чеській республіці функціонує багато броварень, лише близько 20 з них можуть запропонувати справжнє чеське пиво. Щоб отримати цей статус пінний напій повинен не лише вироблятися на території цієї країни, а й пройти жорсткий аудит на відповідність різним нормам, критеріям, та традиціям, починаючи від кольору та закінчуючи щільністю.

Чеське пиво

Історія пивоваріння в Чехії

Як стверджують історики, пиво в Чехії варили, ще за часів кельтів. Згадки про цей хмільний напій відносять до 1087 року. Перші броварні з’явилися в країні в 1118 році. Спочатку в містечку Брно, згодом в Пльзені. І лише через декілька століть містечкове виробництво переросло у великі заводи.

В 1842 році був створений сорт Пільзнер, завдяки якому про чеських пивоварів дізналися в Європі. За часів Першої світової війни на території Європи розпочалася економічна криза, що призвела до закриття багатьох броварень. Згодом Чехія тривалий час була складовою соціалістичного табору, що також не сприяло розвитку пивоваріння. Хоча місцеві майстри зберігали стародавні традиції та навіть варили напій по своїй рецептурі, незважаючи на уніфіковані приписи.

Яким є справжнє чеське пиво?

Згідно законодавства країни, чеським має право називатися напій, для виробництва якого використовують лише воду, солод та хміль. Ніяких інших складових в ньому бути не може. Маркування České pivo на свою продукцію мають право ставити лише ті підприємства, що пройшли ретельний аудит та довели, що їхня продукція має найвищу якість. Тому побачивши цей знак на пляшці, можна бути впевненим у тому, що перед вами натуральний продукт, приготований по всім канонам. Саме таке пиво можна замовити на https://morepiva.ua/ua/kyiv/pyvo/krayina:chekhiya/

Справжнє марковане чеське пиво має насичений смак з легкою гіркотою, без зайвих присмаків, виготовляється лише з якісної, натуральної сировини, з дотриманням технології. Ця відмітка має бути лише на тих пляшках, що розлиті безпосередньо на території Чехії. На підприємствах, що належать чеським компаніям, але знаходяться за межами країни, ставити його категорично заборонено.

Пивні традиції в Чехії

Чехи цінують, полюбляють та вміють дегустувати хмільний напій. Вони стверджують, що відчути його справжній смак можна лише смакуючи третій кухоль, більш того, осушувати його треба рівно за три ковтка: спочатку випити рівно половину, потім половину, того, що залишиться, і тільки потім останню чверть.

До пива традиційно подають такі закуски:

  1. Сирна тарілка.
  2. М’ясне асорті.
  3. Солона та маринована риба.
  4. Маринований сир з часником.
  5. Салат з риби, сіру, цибулі та олії.
  6. Підсушений хліб.
  7. Сирий лососевий фарш.

За бажанням, до пива можуть подавати смажений сир, різотто, овочеві страви, але поза конкуренцією залишається запечена свиняча рулька.

      Ви володієте цікавішою інформацією на тему, радо розмістимо її на ресурсі,
наша скринька: 2drogobych@gmail.com
Обов'язкові для заповнення - лише поле "Ім'я"

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.